- - - - - -
2024. július 24. szerda

Sióagárdi Általános iskola

 

Honlap

 

A 200 éves iskola mindig fontos szerepet töltött be a település életében, ahol az itt élők nagy százaléka ebben az épületben tanulta a betűvetést, számolást. A történelme során többször felújított, átépített, bővített iskola mindig a közművelődés, a kutúrális élet központja volt és az ma is. A lakosság lélekszámának változásával a tanuló és tanerő létszám is változott az idők folyamán. Az egy tanítós iskolából nyolc osztályos, tizenöt pedagógust foglalkoztató intézmény lett. Majd a demográfiai mélypont következtében 1996-ban megszűnt a felső tagozatos képzés. 2005-től tagintézményként, 4 osztályban folyik az oktatás.

Az iskola adatai:


Neve: Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Sióagárdi Tagintézménye
OM azonosító: 200487
Címe: 7171 Sióagárd, Kossuth u.2.
Elérhetőség: Telefon: 06-74-537-012
Fax: 06-74-437-016
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

• A 2017/2018- as tanév rendje »

     

Szakkörök:

  • Néptánc               Nagy Istvánné

  • Báb                      Tarlós Lászlóné

  • Szám. Tech.:       Nagy Eszter, Kész Dezsőné

  • Úszás                  Kilián Zsolt

  • Hit és vallásokt.   Barsi Ildikó

200 év alatt sokat változott az oktatás tartalma, tananyaga, színvonala, formája, a módszerek és eszközök fejlettsége. Változott a környezet, az épületek, a társadalom, az ideológiák és jelszavak.

Mi az ami mégis mindig meghatározó volt? A két főszereplő: a gyermek és a pedagógus. A fogékony, érzékeny, folyton kérdező gyermek és a nevelni, formálni, tudást átadni vágyó tanító, tanár.


    
  
H Í R E I N K
            
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Az iskola negyedik osztályos tanulói január 16-án részt vettek a városkörnyéki iskolák úszóversenyén . Az elért szép eredményekhez gratulálunk nekik!

  • Apari Gréta

gyorsúszás   I. helyezés

mellúszás      I. helyezés

 
  • Győrfi klaudia
gyorsúszás    III. helyezés  
  • Horváth Viktor
gyorsúszás    I. helyezés  
  • Deák Péter
mellúszás      I. helyezés  
             
Képek: kép1  kép2
 
Őszi túrán vettünk részt a Sárvíz parton. A kerékpáros kirándulás jó mozgáslehetőséget biztosított, a napsütötte őszi táj felidézhető rajzórán, fogalmazás órán.
 
Mártonnapon óvódások és iskolások lámpásokkal vonultak a Művelődési Házhoz, ahol terített asztallal várták őket a szervezők. Az iskolások műsorán német versek, dalok szerepeltek.