Családi napközi
SIÓAGÁRDI KRÓNIKA

A 200 éves iskola mindig fontos szerepet töltött be a település életében, ahol az itt élők nagy százaléka ebben az épületben tanulta a betűvetést, számolást. A történelme során többször felújított, átépített, bővített iskola mindig a közművelődés, a kutúrális élet központja volt és az ma is. A lakosság lélekszámának változásával a tanuló és tanerő létszám is változott az idők folyamán. Az egy tanítós iskolából nyolc osztályos, tizenöt pedagógust foglalkoztató intézmény lett. Majd a demográfiai mélypont következtében 1996-ban megszűnt a felső tagozatos képzés. 2005-től tagintézményként, 4 osztályban folyik az oktatás.

Az iskola jelenlegi adatai, elérhetősége:

Garay János Általános Iskola és Alapfokú

Művészetoktatási Intézmény Tagiskolája

Sióagárd, Kossuth u.2. 7171

Tel. 74/537-012, 74/437-016 (fax)

  

• A 2013/2014- es tanév rendje »

  

Szakkörök:

  • Néptánc              Nagy Istvánné

  • Báb                      Tarlós Lászlóné

  • Szám. Tech.:       Nagy Eszter, Kész Dezsőné

  • Úszás                   Kilián Zsolt

  • Hit és vallásokt.   Barsi Ildikó

200 év alatt sokat változott az oktatás tartalma, tananyaga, színvonala, formája, a módszerek és eszközök fejlettsége. Változott a környezet, az épületek, a társadalom, az ideológiák és jelszavak.

Mi az ami mégis mindig meghatározó volt? A két főszereplő: a gyermek és a pedagógus. A fogékony, érzékeny, folyton kérdező gyermek és a nevelni, formálni, tudást átadni vágyó tanító, tanár.

  
H Í R E I N K
            
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Az iskola negyedik osztályos tanulói január 16-án részt vettek a városkörnyéki iskolák úszóversenyén . Az elért szép eredményekhez gratulálunk nekik!

Apari Gréta

gyorsúszás   I. helyezés

mellúszás      I. helyezés

 
Győrfi klaudia gyorsúszás    III. helyezés  
Horváth Viktor gyorsúszás    I. helyezés  
Deák Péter mellúszás      I. helyezés  
             
Képek: kép1  kép2
*
Őszi túrán vettünk részt a Sárvíz parton. A kerékpáros kirándulás jó mozgáslehetőséget biztosított, a napsütötte őszi táj felidézhető rajzórán, fogalmazás órán.
*
Mártonnapon óvódások és iskolások lámpásokkal vonultak a Művelődési Házhoz, ahol terített asztallal várták őket a szervezők. Az iskolások műsorán német versek, dalok szerepeltek.
*
                                          
Az oldalt készítette és frissíti: Takaró János: takaro@takaro.hu